Bedre liv og læring til piger og drenge i Dara, Etiopien

Vores mål i Etiopien er at bidrage til en forbedring af sårbare piger og drenges læringsresultater og velbefindende ved at styrke deres læringsmiljø, herunder deres muligheder for at inddrage og udvikle deres livsfærdigheder.

 • Hvor
  Dara, Etiopien
 • Indsatsområde
  Uddannelse
 • Varighed
  6 år
  Marts 2014 - marts 2020
 • Økonomi
  Hempel Fonden: 8,1 millioner kroner
Primær partner: SOS Børnebyerne
Hempel Foundation Project in Ethiopia

Etiopien har gjort fremskridt inden for uddannelse, men det er stadig kun 65 % af børnene, der går regelmæssigt i grundskole på grund af fattigdom, sæsonbørnearbejde og manglende forældreomsorg. Det anslås, at 4 millioner børn i grundskolealderen rundt omkring i landet ikke går i skole. I Dara-distriktet, hvor dette projekt udfolder sig, er fattigdom fortsat dybt rodfæstet og hovedårsagen til, at børn mister forældreomsorg, samt adgang til uddannelse. Offentlige skoler er i almindelighed tilgængelige, men ikke altid tilgængelige for børn, der lever uden forældreomsorg og/eller i ekstrem fattigdom.

4 millioner børn går ikke i skole i Etiopien

Projektet forbedrer lærernes undervisningskompetencer og øger tilgængeligheden af undervisningsmateriale af højere kvalitet. Udfordringer i hjemmet tilgås med en dobbelt tilgang ved at arbejde sammen med individuelle familier, mens dygtigheden blandt lokalsamfundenes organisationer også styrkes.