Social Media

Nu kan alle hjælpe naturen ved blot at lytte

Hempel Fonden er en af de grundlæggende kræfter bag Museum for FN - UN Live, der lancerer "Sounds Right" som et innovativt globalt initiativ, som for første gang i historien anerkender naturen som en kunstner og sikrer økonomisk kompensation for brugen af dens lyde på streamingtjenester.

Initiativet, som er udviklet i partnerskab med UN Live og andre internationale aktører, vil nu betale naturen hver gang dens lyde som vindens sus, havets brøl, og dyrenes kald streames på diverse streamingplatforme.

Projektet sikrer, at indtægter genereret fra disse naturlyde bliver allokeret til naturbevarelsesprojekter rundt om i verden, og forventes at indbringe over $40 millioner (cirka 280 millioner DKK) i løbet af de næste fire år. Disse midler vil blive brugt til at støtte bevarelse og genopretning af biodiversitets-hotspots, hvilket gør en væsentlig forskel for verdens biodiversitet.

"Biodiversitetskrisen er en af de største og vigtigste udfordringer vi står overfor. Vi har altid set et stort potentiale i UN Live og derfor støttet udviklingen af Sounds Right-initiativet fra start. Det har potentiale til for alvor både at øge befolkningers engagement i biodiversiteten og de økonomiske ressourcer, der er til rådighed for at gøre noget ved biodiversitetskrisen”, siger Anders Holm, der er CEO i Hempel Fonden.

"Sounds Right" har allerede modtaget stor støtte fra internationalt anerkendte kunstnere som David Bowie, Ellie Goulding og MØ, der har indarbejdet naturens lyde i deres musik, hvilket nu genererer royalties til naturbevarelse.

Med initiativet viser Hempel Fonden en stærk forpligtelse til naturen og viser vejen for hvordan flere  kan bidrage aktivt til at anerkende og værdsætte naturen som en central del af vores kultur og eksistens.

Hempel Fonden har til formål at accelerere forandring sammen med partnere for at gøre en betydelig forskel i områder, hvor biodiversiteten er truet.