Social Media

Forskning i coating

Coating er et spørgsmål om, hvordan vi bedst forlænger levetiden på anlæg og maskiner, eller hvordan en overflade gives en bestemt funktion.

Vi ønsker at være med til at skabe et forskningsmiljø i verdensklasse, der kan gøre coating mere effektivt og mere bæredygtigt. Derfor har Hempel Fonden haft et mangeårigt samarbejde med DTU, som i 2017 kulminerede med åbningen af forskningscentret CoaST – Hempel Foundation Coatings Science and Technology Centre.

Viden er værdi. Og viden er vejen til en mere effektiv og bæredygtig coatingindustri - til gavn for os alle

I et samarbejde mellem DTU og Hempel Fonden med hjælp fra et eksternt Advisory Board opbygges CoaST over de kommende år til at blive et internationalt førende forskningscenter inden for coating.

Med CoaST vil vi genere værdifuld viden om, hvordan coating kan udnyttes bedre og forlænge levetiden på de konstruktioner, der forsyner os med eksempelvis energi, råvarer og infrastruktur. Til gavn for forskningsmiljøet, for coatingindustrien og ikke mindst for vores fælles fremtid.

Udover DTU har Hempel Fonden støttet videnskabeligt samarbejde med henholdsvis The University of Manchester og École Nationale Supérieure de Chimie de Lille (ENSCL).

CoaST Advisory Board

CoaST

Læs mere om CoaST på DTU's hjemmeside

CoaST

Spørgsmål og svar om coating

Projekter