Social Media

Hempel Fonden vil forbedre uddannelsesmulighederne for 1 million børn i verdens fattigste lande frem mod 2030

Hempel Fonden har vedtaget en ny uddannelsesstrategi, der skal styrke Fondens bidrag til at indfri FN's verdensmål #4: Kvalitetsuddannelse til alle børn i verden

Eftervirkningerne af COVID-19-pandemien vil gøre verdens fattigste børn endnu fattigere og skubbe dem længere væk fra at få den grundlæggende uddannelse, der kan sikre dem et bedre og mere sikkert liv end deres forældre.

Vi mener, at verden har brug for øgede investeringer i uddannelse, flere indsatser, der for alvor kan skaleres for at hjælpe mange, og mere effektive løsninger, der kan forløse uddannelsesteknologiens potentiale.

Gennem mere end ti år har uddannelse til verdens mest udsatte børn været et omdrejningspunkt i Hempel Fondens filatropiske arbejde. De kommende år intensiveres indsatsen med en revideret uddannelsesstrategi, der vil medføre en øget impact og dermed øget bidrag til at realisere SDG4: Kvalitetsuddannelse til alle børn.

Learning Poverty

Selvom der er gjort store fremskridt de seneste årtier inden for adgang til uddannelse for både piger og drenge, er der stadig alt for mange børn, der går i skole uden at lære de mest basale læse- og skrivefærdigheder, der danner grundlaget for al efterfølgende læring. 

9 ud af 10
Selv inden COVID-19 pandemien, kunne 9 ud af 10 børn i verdens fattigste lande ikke læse enkle tekster, når de er 10 år. Dette defineres som læringsfattigdom (learning poverty).
1 mio børn i 2030
Vi har forpligtet os til at nå en million børn inden udgangen af ​​2030 med uddannelsesindsatser, der vil bekæmpe læringsfattigdom

The Hempel Foundation's new education strategy follows three courses of action to achieve our goals:

- Udvikling og levering af omkostningseffektive uddannelsesindsatser med et dokumenterbart potentiale for skalering.

- Udnyttelse af potentialet i Education Technology (EdTech), der understøtter adgang til kvalitetsuddannelse. Gennem filantropiske investeringer med høj risiko og stort udbytte.

- Katalysere samarbejde, videndeling og opmærksomhed, der kan mobilisere og vedholde koordinerede indsatser for at bekæmpe læringsfattigdom.

Hvorfor uddannelse?

Uddannelse er en nøgle til at tackle fattigdom og dermed også sundhed, ligestilling mellem kønnene og en kontrolleret befolkningsudvikling.

Download den fulde strategi her

Hempel Foundation education strategy 2021-2023