UNLEASH accelererer den positive udvikling

UNLEASH er et globalt innovationslaboratorium, der samler unge talenter fra hele verden for at omdanne 1000 personlige erfaringer til hundredvis af idéer og for at opbygge varige globale netværk omkring FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling (SDG'er). I Hempel Fonden har vi været med fra begyndelsen.

 • Hvor
  Singapore
 • Indsatsområde
  Uddannelse
 • Varighed
  -
 • Økonomi
  2017: 2 millioner kroner
  2018: 0,75 millioner kroner
Primær partner: UNLEASH

Alle FN-medlemsstater nåede i 2015 til enighed om SDG-målene, der består af 17 målsætninger og 169 målområder for at gøre verden til et bedre sted inden 2030. Hempel Fonden var i 2017 med til at støtte oprettelsen af UNLEASH - et globalt innovationslaboratorium, der skal være med til at finde nye måder at opfylde FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling. I 2018 sponsorerede vi uddannelsessporet under SDG #4: Kvalitetsuddannelse. 

 

Det, der gør UNLEASH så unik, er oprettelsen af et globalt laboratorium og en platform, der er fuldt dedikeret til de nye SDG'er, hvor talenter kan tilføre værdi direkte og få adgang til et unikt økosystem af virksomheder, tænketanke, fonde, non-profit-organisationer, angel-investorer, osv.

Selvom vi nu oplever, at en voksende andel af verdens børn går i skole, er der alt for mange børn, der ikke opnår grundlæggende færdigheder inden for læsning, skrivning og matematik. 

Ifølge UNESCO er der et årligt finansieringsunderskud på 39 mia. USD, der skal udfyldes for at yde uddannelse af god kvalitet i lavindkomstlande og mellemindkomstlande i den nederste halvdel. Sammen med andre hindringer betyder dette finansieringsunderskud, at det er nødvendigt at tænke anderledes og udnytte teknologi og andre innovative løsninger for at give mange flere børn adgang til uddannelse af høj kvalitet på den mest effektive måde.

For at opnå dette skal vi mobilisere talentfulde mennesker over hele verden og inspirere dem til at imødekomme udfordringen vedrørende opnåelse af uddannelse for alle såvel som opnåelse af de resterende SDG'er. Og det er præcis, hvad vi mener, at UNLEASH kan gøre. De samler nogle af de mest talentfulde mennesker fra alle verdenshjørner og er en katalysator for udvikling af nye idéer, hvoraf nogle kan have potentialet til at føre udviklingen hen imod at give børnene mulighed for at lære.

Vil du vide mere?

følg UNLEASH på Facebook, Twitter og LinkedIn eller læs mere her:

UNLEASH.ORG